Op bezoek bij Centro Curucusí

Laatst ging ik op bezoek bij de kinderen in Centro Curucusí.  Curucusí betekent vuurvlieg. Vuurvliegjes verlichten de nacht. Dit centrum is voor de kinderen die hier dagelijks komen zeker een lichtpunt in hun donkere, sombere bestaan.

Door de coronapandemie zijn hier veel mensen overleden waardoor kinderen wees geworden zijn. Zij wonen in zeer arme omstandigheden bij grootouders in, of bij welwillende buren. Deze mensen hebben te weinig geld voor dagelijkse voeding, kleding en school. De behoefte aan opvang van kinderen bij Curucusí is daardoor toegenomen.

Zo komen ze binnen
Op blote voetjes en in vuile, kapotte kleren. De meeste kinderen zijn ondervoed en schuw. Ze zijn sociaal-emotioneel beschadigd en hebben een leer- en ontwikkelingsachterstand.

Kinderen in de knel
De bevolking van het verarmde Guayaramerín lijdt hevig onder de gevolgen van de coronapandemie en de economische teruggang. Velen verloren werk en inkomen. Steeds meer kinderen komen in de knel. Ze komen aan alles tekort: aandacht, voeding en onderwijs.

Liefdevolle aandacht
Wat is het dan mooi om te merken dat ze, met de liefdevolle aandacht van onze medewerkers, uit hun schulp kruipen en zichtbaar opknappen! De jongens en meisjes krijgen schone kleren, schoenen en basisonderwijs. Ze leren zich te wassen en hun tanden te poetsen, en hoe ze met elkaar om kunnen gaan.

Sterk, gezond en weerbaar worden
De maaltijd is het hoogtepunt van de dag. De kinderen die vaak met lege magen van huis gaan, ontvangen bij ons een voedzame maaltijd met vitamines en mineralen uit vlees, vis en groenten. Deze voeding hebben zij nodig om sterk, gezond en weerbaar te worden.

U kunt helpen!
Ik bewonder het personeel om hun liefde en toewijding. Maar u bent even belangrijk! Zonder uw steun kunnen we de kinderen niet helpen. Laten wij ons samen, u in Nederland en wij als medewerkers in Bolivia, blijven inspannen voor deze jongens en meisjes. Alvast hartelijk dank voor uw gift voor dit belangrijke werk.

Dank u wel!

Marco Aresi
Projectcoördinator in Bolivia


Delen:

01 juni 2023

Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming…
10 mei 2023

Een nieuwe website!

Via de post en via e-mail sturen we berichten naar onze donateurs en anderen die interesse hebben in hulp aan…
10 mei 2023

Waar komen paranoten vandaan?

Paranoten staan ook wel bekend als Brazielnoten of Amazonenoten. De noten groeien in een vrucht van de Bertholletia excelsa-boom die…

Geplaatst op 19 december 2022