Het verhaal van Luis Amir

Dank u voor uw betrokkenheid bij het welzijn van kinderen en hun noodlijdende families in het oerwoud van Bolivia. Alleen samen met u kunnen wij in schrijnende en levensbedreigende situaties hulp bieden. Bijvoorbeeld bij  Lander, Sandy en Luis Amir…

Toen Sandy in verwachting was, werd zij gestoken door een mug die het Zika-virus op haar overbracht. Haar zoontje Luis Amir werd als gevolg daarvan geboren met microcefalie (kleine schedel) waardoor hij zich lichamelijk niet goed ontwikkelde en vaak epileptische aanvallen had.

Vader Lander repareert motorfietsen voor de kost, maar het gezin kan er nauwelijks van rondkomen. Ze wonen in een houten huisje met een golfplaten dak. Sandy en Lander houden veel van Luis Amir en waren heel blij toen zij hem in 2018 naar Centro Nuevos Horizontes konden brengen. Daar kreeg hij regelmatig fysiotherapie.

Vorig jaar hebben wij dankzij uw giften dr. Luis Molina, een kinderneuroloog uit Santa Cruz, naar Riberalta laten overkomen om kinderen met epilepsie hier in ons centrum te laten behandelen. Dr. Molina en zijn zoon, die EEG-technicus is, kwamen om elektro-encefalogrammen te maken bij in totaal 42 kinderen. Hiermee wordt hersenactiviteit, oogbewegingen en de hartslag van een kind gemeten. Het onderzoek bij Luis Amir wees uit dat hij het West-syndroom heeft. Nu dat bekend werd, konden wij zijn medicatie en therapie daarop afstemmen. Het was ontroerend om te zien hoe dankbaar Sandy en Lander waren voor de aandacht van de dokter en de zorg van ons team.

Verhalen over kinderen die een plekje kregen in Centro Nuevos Horizontes en daardoor gezonder en sterker werden, delen wij graag met u. Ze vertellen u over de resultaten op uw donaties. Zo weet u dat uw steun direct positieve impact heeft op het leven van de Amazonekinderen en dat de families u immens dankbaar zijn!

Wilt u het werk van Centro Nuevos Horizontes vandaag steunen, maak dan uw gift over via de doneerknop hieronder.

Met een dankbare groet,

Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia


Delen:

11 juli 2024

Help Maricela genezen

Maricela van 12 jaar trok in november, toen de regentijd begon, met haar familie diep het oerwoud in om te…
27 juni 2024

UPDATE: Nieuwe hospitaalboot (1)

Kijk eens, wat wordt er hard gewerkt aan de wal van de Rio Mamoré in Bolivia! Wat is hier aan…
25 juni 2024

UITGELICHT: Nieuw educatief landbouwproject

Samen zorgen voor eten én voor de natuur! Diep in de jungle van Bolivia ging in 2023 met steun van…

Geplaatst op 22 februari 2024