Studiebeurzen: dé weg uit de armoede!

Zij werken keihard en zetten zich enorm in, maar … ze kunnen het niet alleen. Helpt u mee?

 

Met bewondering schrijf ik u over jongeren in Bolivia die zich inzetten voor de toekomst van hun eigen bevolking. Alexandra is een jongedame die als advocate de rechten van arme mensen wil beschermen. Roly wil duurzame manieren voor landbouw en veeteelt leren. Elvira weet wat armoede teweeg brengt in gezinnen en wil zich daarom als verpleegkundige inzetten voor zieke mensen in de armste wijken.

Alexandra
“Ik droomde ervan om rechten te gaan studeren, omdat ik als professional de rechten van eenvoudige mensen wil kunnen verdedigen. Dit jaar kreeg ik de kans om een studiebeurs van u te ontvangen. Voor mij is dat een enorme hulp. Vorig jaar werkte ik als schoonmaker om mijn ouders financieel te ondersteunen zodat ik geen tijd en geld over had om te studeren. In ruil voor mijn studiebeurs doe ik nu vrijwilligerswerk in Centro Nuevos Horizontes. Ik ben veel van de gehandicapte kinderen gaan houden. Dank u vrienden in Nederland dat u mij deze kans geeft, God zegene u.”

Elvira
“Ik ben moeder van 3 kinderen en woon met mijn gezin bij mijn ouders. Daar woont ook mijn gehandicapte zus die voortdurend zorg nodig heeft. Ik wilde heel graag studeren voor verpleegkundige om haar te kunnen helpen. Twee jaar geleden moest ik mijn studie opgeven omdat mijn familie door corona geen inkomsten meer had, maar toen kreeg ik dankzij u een studiebeurs en mocht ik bij dr. Oscar in het medisch centrum komen stagelopen. Lieve vrienden in Nederland, ik ben u héél dankbaar voor de geweldige hulp. Ik werk hard om mijn diploma te behalen, zodat ik als volleerd verpleegkundige hulpeloze zieke mensen kan helpen.”

Roly
“Dankzij de studiebeurs die ik van u ontvang studeer ik nu landbouw. Ik heb praktische ervaring in de landbouwsector van het platteland Pando omdat ik daar ben opgegroeid.
Ik weet dat er altijd betere, meer efficiënte en duurzame manieren zijn voor landbouw en veeteelt en ik wil ze leren. De beurs maakt een groot verschil voor mij. In ruil daarvoor help ik mee met werkzaamheden binnen de hulpverleningsprojecten van de stichting. Dank u wel! Ik ben echt heel blij dat u mij helpt!”

 

Zij zijn heel gemotiveerd en hebben alleen een steuntje in de rug nodig. Doet u mee met een gift van bijvoorbeeld € 9 of van € 90?

Dan helpt u niet alleen onze armlastige studenten, maar draagt u óók bij aan de ontwikkeling van het gehele Boliviaanse Amazonegebied. Dankzij uw steun voor studiebeurzen kunnen er immers artsen, verpleegkundigen, leraren, boekhoudkundigen, juristen, landbouwdeskundigen en voedingsdeskundigen worden opgeleid. Wat zijn die hard nodig in de Amazone!

Het unieke studiebeurzenproject

Dit onderdeel van onze hulpverlening spreekt traditiegetrouw vele donateurs aan. Sommigen ondersteunen het met vaste maandelijkse giften. Dit is wat we doen: ieder jaar kennen wij studiebeurzen toe aan ongeveer 65 hardwerkende en talentvolle jonge mensen uit de armste families. Zij komen eerst op gesprek bij Marco Aresi (onze projectcoördinator), een pedagoge en een vertegenwoordiger van het onderwijsbureau in onze regio. Een deel van de jongeren krijgt een maandelijkse toelage van omgerekend ongeveer € 90 voor hun dagelijks onderhoud en voor leermiddelen. Andere studenten worden geholpen bij het afstuderen en het afleggen van staatsexamens voor het verkrijgen van officiële diploma’s. Zonder uw financiële ondersteuning zijn deze jonge mensen niet in staat om studies te volgen of te voltooien.

Zij doen er ook iets voor terug
De jongeren moeten er ook iets voor terugdoen. Alle jongens en meisjes die een studiebeurs ontvangen zetten zich een vast aantal uren per week in als vrijwilliger of stagiair bij een van onze kinderhulpprojecten. Dat kan zijn in het centrum voor hulp aan gehandicapte kinderen, op het kantoor van Marco of bijvoorbeeld in de apotheek van dokter Oscar Fernandez.

Doe mee en geef onze studenten een steuntje in de rug. Of het nu 9 of 90 euro is, met iedere gift zijn we blij. Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Met uw steun worden fysiotherapeuten, artsen, leerkrachten, jurist, verpleegkundigen, tandheelkundigen, voedingsdeskundigen, bos- of tuinbouwspecialisten of computerdeskundigen opgeleid. Allemaal beroepen waaraan grote behoefte is in het Amazonegebied. Deze jongeren zijn dus letterlijk van levensbelang voor de ontwikkeling van de Amazonebevolking!

Dank voor uw betrokkenheid bij het welzijn van kinderen en jongeren in het oerwoud van Bolivia.

 

Monniek Leendertse, Director Nederland


Delen:

26 april 2024

JIJ BENT NODIG!

Ja, jij bent nodig voor de bescherming van indianengemeenschappen.   We willen allemaal dat het Amazonegebied met de prachtige natuur…
18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 29 augustus 2023