Het leed van deze kinderen

Ik voel mij als een vader verantwoordelijk

Het regenseizoen is aangebroken en vele families trekken met kleine bootjes de jungle in voor de paranotenoogst die tot maart duurt. De families verblijven in geïmproviseerde onderkomens die nauwelijks bestand zijn tegen de onophoudelijke regen.

Wij maken ons zorgen over hun kinderen, want gebrek aan beschutting en gevaren van de jungle maken hen ziek. Giftige slangen en spinnen, of steekmuggen die dengue en malaria overbrengen, maken helaas vele slachtoffers.

In december evalueer ik met onze projectleiders de gebeurtenissen in het afgelopen jaar. Hoeveel kinderen konden wij helpen? Welke kinderen wachten nog op hulp? Hoe plannen wij onze projecten voor 2024?

’s Nachts lig ik er wakker van. Het leed van de kinderen drukt op mij. Ik voel mij als een vader verantwoordelijk voor hun welzijn. De verantwoordelijkheid is groot en het werk is vermoeiend, maar als ik denk aan uw steun en aan de blijdschap van de kinderen als ze hulp ontvangen, ben ik gerust en kan ik slapen.

Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

Artikel uit Pando Report, download hieronder de hele nieuwsbrief.

 


Delen:

27 februari 2024

Enquête voor Donateurs 2024

Maak gebruik van de Enquête voor Donateurs 2024 In het afgelopen jaar verloor u als onze donateurs het gemak van…
26 februari 2024

AMA komt van liefhebben

Van het werkveld Ongeveer anderhalf jaar woon ik nu in Riberalta, in het Boliviaanse Amazonegebied. Ik ben echt gaan houden…
23 februari 2024

Centro Nuevos Horizontes

Zorg voor gehandicapte kinderen U kent dit vrolijke centrum goed, we hebben er al vaak over geschreven en gepubliceerd. Directrice…

Geplaatst op 19 januari 2024